最近ちょっぴりはまったこと。。。
東京住居じゃないので、フィッシュソースを変えません。自炊することが多い僕はいつも自分の好み味の料理を作ることができません。いろいろ試してみたら、新しい発見ができました。野菜炒めに焼肉タレで調味することです。結構いけますよ。もちろん多量じゃなくて、まず塩と砂糖で少し薄めの味に調理し、最後に自分好みにあわせて焼肉タレで調整すると美味しいと思います。焼肉のタレって甘口のやつがお勧めです。
もうひとつは野菜炒めにカピ(kapi)を少し味を強調する方法です。人によって好みが違うかもしれませんが、僕は結構濃い味の食べ物が好きなほうなのでこういった「くさい」ものが好きです。
とにかく最近この二つにはまっていますが、どれくらいもつか分かりません。味が濃いだと飽きやすいので長くは持たないと思います。でもたまに作ると美味しく感じます。
3 Comments:
hi hp,
well.. can u clear out my wonders? I do wanna know what does de title of ya blog(Himatsubushi) mean? Also, isogasii too!
Hi DeeDee,
Himatsubushi(ひまつぶし=暇つぶし)means destroying free time. Well, I want to mean that when I am free, writing blog is the way to make myself busy. I hate being free. It makes me feel bored.
isogasii(いそがしい=忙しい)means busy.
wow... great words! yeah! for me, same ter u too! i hate being free and doin nuthin'! everytime be4 bed time, i like to write sth for my blog.. imagine sth and write it! it does satisfied me alot for me life~
Post a Comment
<< Home